Kontaktlencsék

HAVI VISELETŰ SZILIKON-HIDROGÉL KONTAKTLENCSÉK

A lélegző kontaktlencsék akár ötször több oxigént juttatnak a szemnek, mint a hagyományos hidrogél lencsék.

Így szemei egészségesebbek lesznek és a kötőhártya kevésbé pirosodik be. Váltson az egészségesebb nappali viseletű szilikon-hidrogél lencsékre!

Ahhoz, hogy a szem egészséges maradjon, oxigénre van szüksége. SZILIKON-HIDROGÉL kontaktlencse viselete során nagy mennyiségű oxigént juttat a szaruhártyához, lehetővé téve ezzel az alkalmankénti benne alvást is.

Próbálja ki és győződjön meg arról, hogy több oxigén kényelmesebb viseletet nyújt.
Mi történik, ha szeme nem kap elegendő oxigént?

A nap végén már kényelmetlenséget, irritációt tapasztal, szemei szárazak és vörösek lehetnek. Hosszútávon az oxigén hiánya komoly szövődményekhez vezethet.

NAPI VISELETŰ KONTAKTLENCSÉK

Egyszerű, mert egyszer használatos és nem kell tisztítani.

Mindennap új, tiszta lencse kerül a szemre. A látáskorrekció minden területén,  asztigmia és presbyopia esetén is használható.

Utazáshoz, nyaraláshoz praktikus.

A KONTAKTLENCSE VISELÉS SZABÁLYAI

A kontaktlencsék ma már egyre kényelmesebbek, viselésük egyre egyszerűbb. Ennek ellenére be kell tartania néhány szabályt és az alapvető higéniát a viselésükkel kapcsolatban.
Amennyiben kontaktlencsét hord, rendszeresen látogatnia kell az optometristáját! Minimum évente és minden esetben, amikor problémája (látásprobléma, szem probléma, kényelemérzet csökkenése, stb.) adódik.
Az optometrista által végzett rendszeres ellenőrzés biztosítja Önnek a:

  • kontaktlencse és korrekciója hozzáigazítását a látásának változásához
  • szem rendellenességeinek és megbetegedésének megállapítását
  • látása legnagyobb komfortját és biztonságát az élete során

Alapszabály: mielőtt kontaktlencséihez ér, alaposan mossa meg és szárítsa meg a kezét!

  • Csak olyan oldatot használjon, amely az adott kontaktlencséhez javallott és használat előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót!
  • Naponta cserélje a lencse tokjában az oldatot!
  • Ne használjon csapvizet kontaktlencséje tisztításához!
 
A nem megfelelő kontaktlencse viselés következménye lehet:
az acanthamoeba keratitis

Az Acanthamoeba-infekciók száma világszerte, így hazánkban is növekvő tendenciát mutat. Ez a betegség súlyosan károsíthatja a látást.
A betegség elsősorban kontaktlencsét viselőkön alakul ki a nem megfelelő higiénia miatt.
Világszerte elterjedt, kimutatták már talajból, porból, levegõbõl, természetes édesvizekbõl, tengervízbõl, medencébõl, szennyvízbõl, háztartási vezetékes vizekbõl, öntözõ- és palackozott vizekbõl……. kontaktlencsérõl, lencsetárolókból.

Szubjektív tünetei a fájdalom (gyakran intenzív), vörös szem, könnyezés és szemhéjduzzanat. A szem fénykerülõvé válik. A szemhéj gyakran duzzadt, a kötõhártya vérbõ.
Kockázati tényezõk  a  kontaktlencsét viselõk között:  a lencse fertőzése csapvízzel (tárolóját csapvízzel mosta ki ), uszodai vízzel (úszott vagy fürdött lencsével a szemén ), a nem megfelelõ lencsetisztító folyadék, a lencsét nem elõírás szerint tisztítja és a rendszertelen illetve helytelen lencseápolás.
A legfontosabb  a megelőzés! Az optometrista  feladata  ellenőrizni  a kontaktlencse viselő szemét és felvilágosítani a korszerű lencsékről és ápolószerekről.
Rendszeres kontroll szükséges!