Iskolakezdés teljes gőzzel

Már csak jó másfél hét van hátra az iskoláig, sokan járják az üzleteket, hogy a gyereknek megfelelő tanszerei legyenek, úgy induljon el az iskolába, hogy semmi sem hiányzik. Hosszú volt a nyár, szerencsére jó meleg, és napos, ezért talán a látással kapcsolatos tennivalók háttérbe is szorultak.

Viszont elengedhetetlen, hogy gyermekünk jól lásson az iskolában, akár a táblát nézi, akár a könyvet-füzetet. Mit tehetünk?

Legegyszerűbben úgy fogalmazhatjuk meg: jöjjenek a Kukker Optikába 🙂

Ennél persze összetettebb a dolog, meg is mutatjuk miért.

Először is szükség van egy teljes látásvizsgálatra. Ezt a vizsgálatot 14 éves kortól végezzük el az optikában, ha ennél fiatalabb a gyermek, akkor gyerekszemészeti vizsgálatot javaslunk. Üzletünkben kettős látásvizsgálatot végzünk, elsősorban a látásélességet állapítjuk meg, másodsorban (de a látásvizsgálattal egy időben) a binokuláris látásvizsgálatot.

Miért van szükség a binokuláris látásvizsgálatra?

Ennél a vizsgálati típusnál azon túl, hogy megnézzük az egyes szemek látásélességét, azt is megvizsgáljuk, hogyan dolgoznak együtt a szemek, hiszen a két szem közötti különbség, illetve neurológiai, anatómiai okai vannak annak, ha a két szem nem tud együttesen tökéletes képet továbbítani az agy felé. Ezt mi leellenőrizzük, és ha szükséges, speciális lencsékkel korrigáljuk. Ilyenkor úgynevezett prizmás lencsék elkészítésével mozgatjuk a képet addig, amíg a két szem tökéletesen nem dolgozik együtt. A vizsgálat speciális képzést igényel, és kevés helyen végzik el ezt a típusú ellenőrzést, ezért is érdemes a Kukker Optikába ellátogatni.

Iskolakezdési akciónk keretében számos izgalmas terméket kínálunk rendkívüli kedvezménnyel, beszéljünk akár iskolakezdő gyerekekről, akár felnőttekről.

 

A felnőtteknek szóló akciót egy következő cikkünkben fogjuk bemutatni, kezdjük a gyerekekkel.

Gyermekünk számára védelmet kell biztosítani a káros UV és kék fények ellen. Az UV sugárzásról mindenki hallott már, ez egy olyan láthatatlan fény, amely hosszútávon rendkívüli módon roncsolja szemünket, bőrünket. Több olyan betegség köthető az UV sugárzáshoz, amely ugyan kezelhető, de sokszor sziszifuszi munkával, és létezik a rettegett melanóma, amely akár a szemünkön is kialakulhat.

A káros kék fény már a látható tartományban található a 415-455 nm közötti hullámhossztartományban. Ez a fény az LCD/LED kijelzőkből, mobiltelefonokból, számítógép monitorokból, TV készülékekből árad szemünkbe, és hosszútávon felelős lehet a makuladegeneráció kialakulásáért. Ez a betegség ma nem gyógyítható, csak kezelhető, végeredménye pedig a vakság. Hosszútávú folyamat, és ma még nem ismerjük minden részletét, de igazán veszélyes betegség.

Iskolakezdési akciónk keretében tudunk megfelelő védelmet nyújtani gyermekünk számára a kettős veszély ellen, érdemes foglalkozni a kérdéssel.