Hogyan védjem a szemem a napfény ellen?

Itt a tavasz, a napszemüveg szezon is kezdetét veszi ezáltal. De milyen napszemüveg megoldások közül választhatunk?

Az átlag napszemüveg vásárló a következő elképzelésekkel érkezik üzletünkbe: legyen sötét a lencséje, vagy éppen világos. Legyen tükrös a lencséje, vagy éppen ne. Legyen divatos a kerete. Ezek egészen konkrét elképzelések, azonban a legfontosabb tulajdonsága egy napszemüvegnek nem ezek között keresendő.

 

A napfény ellen védjük a szemünket, de legfőképp a zavaró fények ellen. A zavaró fények pedig a különböző felületekről visszatükröződő fények, és ezeket csak tompítja egy hagyományos színezett napszemüveglencse.

Mi a polarizált lencséket javasoljuk, ugyanis ezek a lencse típusok képesek teljesen megszüntetni a zavaró csillogást.

A polarizáció lényege, hogy a különböző síkokban rezgő fényt egy síkba rendezi a lencse, azaz csak azokat a sugarakat engedi át, ami az általa meghatározott síkban rezeg.

Így lát a polarizált lencsén keresztül

Leegyszerűsítve: ezek a lencsék teljesen kiszűrik a csillogásokat. A vizes aszfaltról, a víz felületéről, és minden tükröződő felületről. Nem véletlen, hogy a fotósok is ezt a szűrőt használják üveg mögötti tárgyak, személyek fényképezésére.

Milyen megoldásokkal tudunk segíteni?

Hagyományos napszemüveg polarizált lencsével: talán ez a legegyszerűbb megoldás, számos gyártó biztosít ilyen terméket. Divatos keret, benne a polárszűrő, és hozza azt, amit elvárhatunk egy átlagos polarizált napszemüvegtől.

Dioptriás lencse polarizált kivitelben: ebben az esetben a lencse első felületére ragasztják a polarizált héjat, így biztosítja a csillogásmentes napokat.

Polarizált előtéttel rendelkező szemüveg: ez a legjobb megoldás, hiszen bármilyen lencsét tehetünk a polarizált előtét mögé, akár egy kedvezőbb árú tükröződésmentesített lencsét, és a kerethez biztosított előtét fogja a nap- és csillogásvédelmet adni.

Kérjük tekintsék meg kollekciónkat üzletünkben, hiszen a készletünk napról napra változik. Addig is egy kis ízelítőt adunk előtétes szemüvegkereteinkből:

Látható, hogy ezek a keretek rendkívül divatosak, színesek, előtéttel vagy anélkül is kényelmes viseletet biztosítanak.

Helyezhetünk a keretbe multifokális lencsét, egyfókuszú lencsét, sőt fényre sötétedő lencsét is.

A fényre sötétedő lencse polarizált előtéttel kombinációt kifejezetten szeretik az autóvezetők: a fényre sötétedő lencse minimálisan sötétedik a szélvédő mögött, ilyenkor rendkívül hasznos az előtét.