FÁJ A NYAKAM A SZÁMÍTÓGÉP ELŐTT

40 éves kor felett szemlencsénk kezdi elveszíteni rugalmasságát, ezért különböző dioptriákra van szükségünk a különböző távolságokhoz.

Ilyenkor kezdődik el az az érzés, hogy egész nap a számítógép kijelzőt nézve, elfárad a szemünk. Elszaladunk hát az optikushoz, aki a legközelebb van, vagy ajánlja valaki, vagy bármi más ismérv alapján döntünk, aki esetleg ajánl nekünk egy multifokális lencsét.

Ezzel elkezdünk dolgozni a számítógépen, de azt vesszük észre, hogy meg kell emelni a fejünket, úgy látjuk tisztán a képernyőt. Ez egyébként teljesen természetes, klasszikus multifokális lencséknél, de kényelmesnek semmiképp sem mondható. Az oka a következő ábrán látható:

A klasszikus multifokális lencse munkatávolsághoz illeszkedő dioptriatartománya viszonylag szűk, és a pupilla alatt helyezkedik el. A munkaszemüveg lencse munka tartománya magasabban van, és szélesebb.

Sajnos a klasszikus multifokális lencse, bár éles képet ad munkatávolságra, és egy bizonyos időt könnyedén el lehet tölteni vele a számítógép előtt, hosszútávú munkavégzésre nem javasolt.

Ilyenkor elfárad a nyakunk, szemünk.

Ezért mi mindig kikérdezzük vásárolóinkat: használ-e számítógépet? Milyen típusú a monitor? Laptop? Asztali gép? Milyen magasan van a monitor? Milyen széles a képernyő?

Ha ezek a kérdések nem hangzottak el, elképzelhető, hogy az adott kolléga nem is gondolt a munkaszemüveg lencse ajánlására. Pedig ez meghatározza az elkövetkezendő napok munkavégzésének minőségét.

Mi a Varilux Digitime munkaszemüvegeket javasoljuk, mert ezek a lencsék illeszkednek legjobban a számítógépes munkavégzéshez. A Varilux Digitime lencsék 3 típusból érhetőek el, attól függően ajánljuk egyik vagy másik típust, hogy Önnek mi a munkája?

Nem véletlenül kezdjük az ajánlást azokkal a kérdésekkel, amelyeket a poszt elején írtunk, hiszen a képen is jól látható, különböző távolságok fontosak a felhasználóknak.

Leginkább foglalkozáshoz köthetőek a típusok, de az Essilor lencsegyártó meghatározta az ajánlott távolságokat is.

Varilux Digitime Near: olyan munkavégzéshez, ahol fontos a rendkívül széles olvasórész, és a monitorig szeretnénk ellátni. Esetleg fontos az asztal túloldalán ülő személy, de az asztal nem túl széles. Banki ügyintéző, ügyfélszolgálat, könyvelés, tervezés, általános irodai munka. Angolul a near jelentése közel, azaz ez a lencse közelre van optimalizálva (olvasótávolság, mobiltelefon, laptop, asztali számítógép)

Varilux Digitime Mid: olyan munkavégzéshez, ahol fontos a rendkívül széles monitor rész, és jó lenne egy picit a monitoron túl is látni. Szintén alkalmas az általános irodai munkákhoz, azonban itt az olvasórész valamivel keskenyebb, míg a monitor rész lényegesen szélesebb. Banki ügyintéző, ügyfélszolgálat, könyvelés, tervezés, általános irodai munka, postás, futár, pénztáros. Angolul a mid jelentése közepes, azaz ez a lencse közepes távolságra, monitorhoz van optimalizálva (olvasótávolság, mobiltelefon, laptop, asztali számítógép akár széles monitorral, szélesebb asztal másik oldala)

Varilux Digitime Room: olyan munkavégzéshez ajánljuk, ahol fontos ellátni messzebb is, azaz akár a szobába belépő ügyfeleket is szeretnénk látni. Ennél a változatnál az olvasórész és a monitor rész keskenyebb, mint a korábbi típusok, azonban minimum 3 méterre is el lehet látni vele. Előnye a korábbi munkaszemüveg lencsékhez képest, hogy a távoli rész jelentősen szélesebb, mint a régebbi típusok, így nincs kulcslyuk effektus távolra nézéskor. Bármilyen irodai dolgozó, akinek fontos, hogy távolra is lásson, olyan munkákhoz is ajánlott, ahol közlekedni kell épületek között. Autóvezetéshez nem ajánlott, de gyalogos közlekedéshez dioptriától függően igen (olvasótávolság, mobiltelefon, laptop, asztali számítógép átlagos monitornagysággal, beltéri távolság, gyalogosan épületek között is alkalmas lehet)

Ez így elsőre rendkívül sok információnak tűnik, és azt gondolhatja bárki, hogy ez a lencse meglehetősen magas áron érhető csak el.

Több jó hírünk is van:

  • Az egyes típusok azonos áron kaphatóak
  • Varilux 1+1 akciónk keretében, klasszikus multifokális lencse mellé a munkaszemüveg ajándék

Engedje meg, hogy segítsünk kiválasztani az Ön munkájához legalkalmasabb munkaszemüveg lencsét, számítógépes védőréteggel.

Jelentkezzen be szemvizsgálatunkra, várjuk szeretettel üzletünkben