Miért vásárolnék fényre sötétedő lencsét, dioptriás napszemüveg helyett?

Nos a cím kicsit csalóka, hiszen nem tennénk le a voksot az egyik vagy a másik megoldás mellett, de szeretnénk elmagyarázni a miérteket. Következő cikkünkben pont az ellenkezőjét fogjuk boncolgatni, addig is tartsatok velünk!

A fényre sötétedő lencsék rendkívül kényelmes megoldást nyújtanak mindenkinek, hiszen erős napsütésben színüket sötétítik, így a viselet lényegesen kényelmesebb, mint a hagyományos szemüveglencsével.

Hogyan működnek?

A fényre sötétedő lencsék az UV fény hatására sötétednek be, ezért ha bármilyen UV sugárzás tapasztalható, elkezdenek sötétedni. Emiatt nem szeretik sokan, hiszen az autóban nem sötétedik (nem minden típus), illetve felhős időben is sötétedhetnek.

De mégis miért vásárolnánk fényre sötétedő lencsét?

Ha valaki sokat autózik, akkor lényegesen kényelmesebb megoldás, mint cserélgetni a napszemüveget és a hagyományos szemüveget. További előny, hogy utóbbi esetben az egyik szemüveget az autóban kéne hagyni, ami pont nyáron nagyon veszélyes a szemüvegre nézve

Emellett azonban éjszaka is használhatóak a lencsék, ugyanis ha nincs UV sugárzás, a szemüveglencse csaknem tökéletesen átlátszó, így alkalmassá válik az éjszakai autóvezetésre.

További előny, hogy beépített kék-fény védelemmel rendelkeznek a Transitions fényre sötétedő lencsék, ezért a számítógépes kijelzők előtt is megfelelő biztonságot adnak.

Az autóvezetést kiemeltük, ezért térjünk ki erre is. A Transitions lencsék Xtractive kivitele alkalmas arra, hogy a gépjárművezetők munkáját megkönnyítse, mivel ezek nem csak az UV fényre, hanem a látható fény kék tartományára is változtatják színüket, ezért a szélvédő mögött is besötétednek bizonyos mértékig.

A szemüveg vásárlását általában a keret választással kezdjük, érdemes már eleve úgy választani szemüvegkeretet, hogy fényre sötétedő lencsét fog tartalmazni. Így sötét és világos lencsés állapotban is jól néz ki a kiválasztott keret.

További előny!

Június hónapban a fényre sötétedő rétegeket 50% kedvezménnyel adjuk!