Fejfájás? Olvasási hibák? Egyéb furcsaságok?

Amikor fáj a fejünk, első dolgunk, hogy beveszünk valamit, ami instant segít. Ez megoldhatja a problémát, de az is előfordulhat, hogy csak ideig-óráig lesz segítség a tabletta. Alapvető gond, hogy nem a kiinduló problémát szüntetjük meg, hanem tüneti kezelést keresünk. Pedig a fejfájás hátterében sok minden állhat. Nézzük mi vonatkozik ránk!

Két szemünk van, és mindkettő valamilyen képet továbbít agyunk felé. Agyunk feladata, hogy összeillessze ezeket a képeket egy teljes képpé, így alakul ki a 3 dimenziós látás.

De sajnos előfordulhat, hogy a két szem által alkotott képből az agyunk csak úgy tud dolgozni, ha becsapja önmagát, annak érdekében, hogy életünket élni tudjuk.

Ilyenkor például a két oldalról érkező képből csak “utómunkával” tud használható “látott” képet biztosítani.

Ennek az lehet az oka, hogy a két szem síkban eltérő képet biztosít agyunknak, azaz kis csúszás tapasztalható oldalirányba, vagy magassági irányban. Esetleg kombináltan mindkét irányban.

Az ilyen eseteket az úgynevezett prizmás szemüveggel lehet segíteni, ami azt jelenti, hogy a szemüveglencse képeltolással rendelkezik.

A képeltolás mértékét speciális polatest-vizsgálatunkkal határozzuk meg, bonyolult számítások alapján. Az ilyen vizsgálatokat nem végzik el általában, és sok esetben elégségesnek tartják a megállapított dioptriát, mondván ez a fejfájás oka. Ami természetesen igaz is lehet, hiszen a nem megfelelő korrekció esetén is fájhat fejünk, mi azonban a problémák végére járunk. Mi okozza a fejfájást? Kizárólag a dioptria? Esetleg a kétszemes látás hiánya? Nem szemészeti eredetű a fejfájás?

Ezeket a kérdéseket járjuk körbe a vizsgálataink során.

Jelentkezzen be hozzánk speciális polatest-vizsgálatra, és egy teljesen új látásélményt fogunk biztosítani Önnek!

Hibamentes olvasás, mélység érzékelés, teltebb színek, fejfájás-fáradtság megszűnése.